Main menu

Heb je ook last van vet haar, en weet je niet zo goed hoe je van je vet haar moet afkomen?

Op deze pagina staan een aantal tips hoe je het beste van vet haar af kan komen.Maar wat is vet haar precies? En hoe wordt dit veroorzaakt?
Vet haar is één van de meest voorkomende haaraandoeningen. Vet haar wordt veroorzaakt door de overproductie van de natuurlijke talgvetten. Dit talgvet wordt geproduceerd door de kleine fabriekjes die zich in de hoofdhuid bevinden; de vetklieren. Deze vetklieren spelen een belangrijke rol bij het beschermen van je haar en huid. Deze vetklieren bevinden zich overal op ons lichaam, maar de hoogste concentratie is echter op het gezicht en de hoofdhuid. Dit vet is erg goed voor ons haar, maar bij een teveel aan talgproductie kan dit averechts werken.

Ben jij het zat om je elke keer druk te maken om je vette haar?
Door middel van de tips die op deze website staan willen wij je helpen om van je vette haar af te komen.
Lees dan alle tips en je hebt binnen de kortste keren weer je gezonde glanzende haar terug.

 

De beste tips voor het behandelen van vet haar:

  • Ben je druk en je haar ziet er heel vet uit? Gebruik dan een beetje babypoeder. Poeder je haar in, laat dit vijf minuten zitten en ga dan met een kam door je haar. In theorie zou het babypoeder de vetten op moeten ‘zuigen’ zodat je geen vet haar meer hebt.

  • Een keer geen tijd of zin om weer je haar te wassen omdat het vet lijkt of is? Dan hebben wij de oplossing: de droogshampoo. Schud de fles goed voor gebruik. Spuit circa 20 cm van de hoofdwortels. Laat dit even inwerken en borstel het goed uit. Een goede droogshampoo is die van Andrélon Verrassend Volume. Hiermee krijg je flinke volume tussen je wasbeurten door. 

  • Probeer je haar zo min mogelijk te wassen. Je hoofdhuid produceert talg, dit is een vet laagje om je huid te beschermen. Was je je haar teveel, dan was je die beschermlaag er af. Hierdoor verstoor je het proces waardoor je hoofdhuid steeds meer talg gaat produceren wat resulteert in haar dat nog sneller vet. 

  • Gebruik producten die geschikt zijn voor vet haar. Zoals Guhl Luchtig & Fris shampoo of Andrélon Langer Fris shampoo. Deze producten hebben een speciale samenstelling die ervoor zorgen dat je haren langer fris blijven. 

  • Spoel je haar goed uit na het wassen en gebruik niet teveel shampoo of conditioner. Als je dit niet doet blijven er resten achter waardoor je shampoo of conditioner geen effect heeft. 

  • Borstel je haar niet te vaak en probeer er niet aan te zitten. Hiermee verspreidt je het talg en activeer je de talgklieren. Hierdoor wordt haar echt sneller vet van. 

  • Gebruik niet teveel haarproducten voor in je haar. Haarmousse, glansserum, heat protector spray als je verschillende producten gebruikt zorgt het er voor dat je haar sneller vet wordt. Hou het dus bij een product bijvoorbeeld de John Frieda Volume Thickening Firm Hold haarlak.

 

 

De beste producten voor vet haar: