Main menu

Hoe bereik je mooi stijl haar met een gezonde glans?

Stijl haar komt in verschillende soorten voor. Zo kun je dun stijl haar hebben maar ook een volle bos stijl haar.


Heb jij
stijl haar en wil je weten hoe je dit het beste kunt verzorgen? Hier lees je tips over hoe jij mooi stijl haar krijgt en met welke producten je dit bereikt. Deze producten kun je gelijk aanschaffen in onze webshop!

Wat ben je nodig voor het creëren, stylen en verzorgen van jouw haartype? Na het volgen van een aantal stappen zul jij prachtig glanzend haar hebben!

Het onderstaande filmpje laat zien hoe jij je haar mooi krijgt met de stijltang. Dit kan natuurlijk met bijna elke stijltang! Probeer het direct!

Let er wel op dat je voor je gaat stijlen je haar eerst droogt en kies voor een versteviging bij het drogen van je haar.

De beste tips voor het behandelen van stijl haar:

Wat gebruik je tijdens het wassen van je haar?
Als je verzorgde lokken wilt moet je beginnen bij de basis. Gebruik tijdens het wassen van je haar in elk geval altijd shampoo. 
Het is belangrijk om te weten of je vet, droog of normaal haar hebt bij het uitkiezen van de juiste shampoo.
Heb je bijvoorbeeld heel vet haar? Probeer je haar dan niet te vaak te wassen. Dat klinkt gek, maar wanneer je haar vaak wast wordt het steeds sneller vet.
Dat proces zal eerst omgedraaid moeten worden. Kies dus een week uit waarin het niet zo erg is om wat vetter haar te hebben. Was je haar na 3 dagen pas, doe dat 2x en je zult merken dat na die week je haar minder snel vet wordt! Was je haar daarna niet vaker dan elke 2 dagen. Ook de shampoo is belangrijk. Bekijk daarvoor de producten onder het kopje vet haar.

Heb je slap haar, kies dan voor een siliconenvrije shampoo. Bijvoorbeeld de volume shampoo van Syoss.
Andere shampoos zorgen ervoor dat er een laagje om het haar komt waardoor het haar veel zwaarder wordt en dus gaat hangen.

Voor de meeste haartypes is het genoeg om alleen een shampoo te gebruiken en dus geen crèmespoeling! Crèmespoeling maakt je haar glad en zacht maar werkt niet verzorgend. Kies in plaats hiervan een verzorgende conditioner of een masker. Let daarbij wel op dat je een masker niet te vaak gebruikt. Bij de meeste maskers is 1x per week aanbrengen genoeg. 

Styling
Daarna kun je het beste een serum gebruiken voor het pluizen (indien je haar hebt dat snel pluist). Doe dit wel op nat haar.


Voor de styling kun je een föhn + ronde borstel gebruiken en/of een stijltang. Gebruik hiervoor haarklemmen zodat je je haar kunt verdelen in plukken. Zet de stijltang bij de aanzet van het haar en trek de tang langzaam naar beneden. Voor extra volume trek je de stijltang in een lichte boog naar beneden en trek je deze na het einde toe lichtjes naar binnen. Na deze pluk kun je verder gaan met de volgende pluk totdat je alles hebt gehad. Gebruik als finishing touch een beetje crème voor glanzend haar. Hiermee verzorg je je haar en laat je haar stralen.

Ten slotte
Voor extra fixatie gebruik je nog een haarspray. Wil je het haar alleen iets verstevigen kies dan een haarspray met een 1 of een 2. Is echte fixatie belangrijk kies dan een spray met een hoge hold (4 of 5).

De beste producten voor stijl haar: