Main menu

Krullend haar

Hoe kun je problemen met krullend haar snel en makkelijk oplossen?

Krullend haar is terug in mode. Het ziet er brutaal en wild uit, maar vaak zie je krullend haar in de meest verschillende en ongewenste soorten. Vrouwen met gekruld haar worden vaak geconfronteerd met het probleem dat hun haar na het föhnen er droog en pluizig uitziet. Meestal weten ze niet hoe zij dit probleem op de juiste manier kunnen aanpakken en uiteindelijk kunnen oplossen. Om krullend haar makkelijker te maken geven wij hier een aantal tips en trucs. Uiteindelijk zal het je met behulp van deze tips en trucs voor krullend haar lukken om je haar op een goede manier en met de geschikte producten te verzorgen. Naast deze adviezen wordt een passend product gepresenteerd om je haarwens te bereiken en kun je deze bestellen in onze haarshop. Hierdoor weet je precies wat voor haarproducten je nodig hebt om je haar op de juiste manier te kunnen verzorgen. Misschien heb je alleen maar een goede shampoo of föhn nodig en is je probleem opgelost.

De beste tips voor het behandelen van krullend haar:

Krullend haar is geweldig, maar vaak niet erg handelbaar. Heel snel kan krullend haar een verward en kroezig kapsel worden. Met de juiste styling kun jij dit natuurlijk voorkomen, zodat er mooie, glanzende en natuurlijke krullen kunnen ontstaan. Als je geen zin hebt in krullen dan kun je het natuurlijk altijd stijlen. Maar hieronder lees je hoe je krullen eenvoudig en zacht gemaakt kunnen worden.

Wat gebruik je tijdens het wassen van je haar?

Als je verzorgde lokken wilt moet je beginnen bij de basis. Was je haar grondig met shampoo. Voor de meeste haartypes is het genoeg om alleen een shampoo te gebruiken en dus geen crèmespoeling! Crèmespoeling maakt je haar glad en zacht maar werkt niet verzorgend. Kies in plaats hiervan een verzorgende conditioner of een masker. Let daarbij wel op dat je een masker niet te vaak gebruikt. Bij de meeste maskers is 1x per week aanbrengen genoeg. Dit is de eerste stap om het haar gezond te houden waardoor het minder pluizig zal zijn.

Gebruik na het wassen een warmte-spray, bijvoorbeeld de warmte stylingspray van Elnett, deze kun je het makkelijkste in nat haar sprayen. Hierdoor is het haar namelijk gemakkelijker te borstelen.
Deze warmte spray zorgt voor mooiere krullen maar beschermt vooral het haar bij hoge temperaturen.

Styling

Voor het föhnen kun je het haar het beste ondersteboven föhnen. Het is altijd verstandig om een mousse in het haar te kneden voor extra versteviging. Kies hiervoor een mousse die niet plakt en een droge look heeft. Belangrijk is om een föhn te kopen met een diffuser. Zet je föhn op een middelhoge temperatuur en kneed je haar en gebruik de diffuser. Vlak voordat het haar volledig droog is mag je weer rechtop komen en het haar nog even aan knijpen.

Als haren droog zijn, worden ze met een zorgende olie, zoals bijvoorbeeld de Elvital Olie Magique verheffende haarverzorging, verzorgd en tegelijkertijd gedefinieerd. Wrijf daarvoor een kleine hoeveelheid in de handpalmen en dan krachtig door het gehele haar kneden tot de krullen glanzend en mooi gekruld zijn. Indien gewenst kun je de krullen nog even uitborstelen om het extra natuurlijk te laten lijken.

Stappenplan om je krullen te stijlen

  1. Borstel je haren lichtjes van boven naar beneden. Om dit het best en snelst te kunnen bereiken, maak je gebruik van een Paddle Brush, waarmee je snel en gemakkelijk door het haar kunt.
  2. Maak gebruik van een de Warmte-isolatie Spray, bijvoorbeeld Elnett styling spray straight.
  3. Zorg dat het haar droog is voor je verder gaat.
  4. Verdeel je haar met haarclips en stijl het haar pluk voor pluk. 
  5. Is het gehele haar glad genoeg, dan kun jij het uiteindelijk met een “Glans-Haarlak” afmaken. Nu is je haar mooi stijl en glanst prachtig!*

*afhankelijk van de producten en apparaten die je gebruikt.

 

 

De beste producten voor krullend haar: