Main menu

Gekleurd haar

Heb je gekleurd haar en verliest deze snel zijn kleur na het kleuren? Wil je ook dat je haar er verzorgd en glanzend uitziet, in plaats van droog en futloos?


Op deze pagina geven wij je tips hoe je het beste om kunt gaan met
gekleurd haar en hoe je gekleurd haar het beste kunt verzorgen. Door middel van deze tips kun je er voor zorgen dat je gekleurde haar het langst zijn kleur houdt en en mooi en verzorgd uitziet.

We geven niet alleen tips voor de beste behandeling, maar tonen ook direct de juiste producten. Zo heb je passend advies én meteen de mogelijkheid om de juiste producten aan te schaffen in onze shop.

Er zijn verschillende redenen waardoor gekleurd haar vlak na het kleuren zijn kleur snel verliest. Door middel van een aantal tips kun je ervoor zorgen dat je gekleurde haar langer zijn kleur houd en er mooi en gezond uit ziet.

 

De beste tips voor het behandelen van gekleurd haar:

  • Voorkom het wassen van je haar. Wacht in ieder geval twee dagen voordat je je haar wast, na het kleuren van je haar. Gebruik geen sterke shampoo. Deze zullen er voor zorgen dat je haar snel zijn kleur verliest.

  • Plan vooruit. Het kleuren van je haar kan worden gezien als een onomkeerbaar proces. Zelfs als je ja haar terug kleurt naar je eigen haarkleur, voelt dit niet hetzelfde als je eigen haar voorheen was. Wil je je haar een aantal kleurtinten lichter hebben, denk er dan bij na dat hierna je haar een stuk droger en fragiler word. Wees bereid om je haar verzorging hier op aan te passen om ervoor te zorgen dat je haar gezond blijft.

  • Zoek professionele hulp bij haar kleuren. Voor het beste resultaat, laat dan je haar kleuren bij een persoon die hier veel ervaring mee heeft. De meeste stylisten vinden het geweldig en uitdagend om iemands haar te kleuren, waarom dan niet jou haar?

  • Gebruik een stijltang om de kleur in te sluiten in je haar. Vlak nadat je je haar hebt gekleurd, gebruik dan een een stijltang. Dit zorgt ervoor dat de kleur zich ‘insluit’ in de haarschacht. Dit zorg ervoor dat de kleur langer blijft zitten. 

  • Wacht met het wassen van je haar. Was nooit je haar vlak na het kleuren. Wacht minimaal 48 uur voordat je dit doet. Dit is een belangrijke stap in het proces om ervoor te zorgen dat je haarkleur langer blijft zitten. Probeer zo lang mogelijk te wachten met wassen. Kleur je maar een klein stukje van je haar, bijvoorbeeld je bakkebaarden, uitgroei of puntjes, zorg er dan voor dat je hier zo min mogelijk shampoo op krijgt.

  • Gebruik milde shampoo die geschikt is voor geverfd haar. Bijvoorbeeld Guhl Kleurbehoud & Verzorging shampoo. De meeste shampoo’s geven aan of ze geschikt zijn voor haar wat geverfd is.

  • Gebruik een vochtrijke conditioner. Gekleurd haar heeft de neiging om uit te drogen. Zorg er dus voor dat je je haar goed verzorgd. Een goede cremespoeling is de Levendige kleur van Andrélon. 

  • Was je haar met zo koud mogelijk water. Niet alleen de eerste keer, maar ook de keren na het kleuren. Heet water droogt je haar en hoofdhuid uit, waardoor de kleur zijn kracht verliest. Koud water zorgt er niet alleen voor dat je haar zijn mooie kleur houdt, maar zorgt er ook voor dat je haar verzorgd blijft. Daarnaast kun je gebruik maken van een haarserum John Frieda Frizz-Ease Original Formula is een fijne om je haar net wat beetje extra glans en verzorging te geven. 

 

De beste producten voor gekleurd haar: