Main menu

Droog haar

Herken jij het probleem van stug, futloos en droog haar? Wil je ook dat jouw haar zich weer herstelt, gaat glanzen en stevig aanvoelt? Dan ben je hier op het juiste adres! We geven niet alleen tips voor de beste behandeling, maar tonen ook direct de juiste producten. Zo heb je passend advies én meteen de mogelijkheid om de juiste producten aan te schaffen in onze shop.

Droog haar

 

 

 

 

 

  


Maar wat is droog haar dan precies?

Droog haar komt bij veel verschillende kapsels voor. De oorzaak van droog haar kan per persoon verschillen. Bij droog haar is er vaak te weinig vocht en talg aanwezig waardoor het broos, pluizig en futloos is. Het kan gedeeltelijk genetisch bepaald zijn, maar het kan ook ontstaan door invloeden van buitenaf. Voorbeelden hiervan zijn:

- Gebruik van stijltang, krultang en föhn. Bij het te vaak blootstellen van het haar aan extreme warmte kan het uitdrogen.

- Verven en permanenten. Door de chemische behandelingen waarbij het haar in andere kleuren wordt geverfd, droogt het sneller uit.

- Zon en warmte. De UV straling van de zon is niet alleen gevaarlijk voor de huid, maar ook zeker slecht voor het haar. Een goede bescherming is daarom zeker nodig.

- Zwem- en zeewater. In zwemwater zit een hoge hoeveelheid chloor, dat een slechte invloed heeft op je haar. Ook zwemmen in zout zeewater zorgt ervoor dat je sneller droog haar krijgt. Goed uitspoelen en verzorgen is in beide gevallen erg belangrijk.

Bij droog haar staan de zogenaamde haarschubben aan de buitenste laag van het haar open of zijn ze zelfs beschadigd. Dit kan gebeuren door een van de eerder genoemde invloeden van bijvoorbeeld hitte of haarverf. Op die manier verliest de binnenste laag van het haar vocht, waardoor de haren droog aanvoelen. Maar op deze website zijn verschillende oplossingen te vinden, waardoor je haar weer zal stralen! 

 

De beste tips voor het behandelen van droog haar:

Om je droge haar te veranderen in mooi, zacht en glanzend haar, zijn hier enkele tips die je zelf gemakkelijk kan toepassen:

  • Vermijd dagelijks wassen van je haar. Dit klinkt misschien raar, maar shampoo kan de natuurlijke bescherming van je haar juist beschadigen.

  • Als je je haar wast, begin dan met een milde shampoo die speciaal gericht is op droog en beschadigd haar. Om de vochtbalans in je haar te herstellen, kan je gebruik maken van de Guhl Vochtherstel Shampoo met Babassu Olie. Deze shampoo zorgt ervoor dat je haar weer soepel en zacht aanvoelt.

  • Laat je haar vaker aan de lucht drogen in plaats van het gebruik van een föhn. Als je dan toch je haar snel droog wilt hebben, zorg er dan voor dat je het haar beschermt met een goede spray of crème. De vochtherstellende haarspray van Guhl zorgt niet alleen voor hydratatie, het beschermt ook tegen de effecten van een föhn. Ditzelfde geldt voor het gebruik van stijl- en krultangen, ook hiervoor is het verstandig je haar te beschermen.

  • Na het douchen is het goed om gebruik te maken van een conditioner. Er zijn ook voor droog haar verschillende producten ontwikkeld. De John Frieda Full Repair Conditioner herstelt niet alleen het beschadigde haar, maar voegt ook nog extra volume toe. Hierdoor valt het haar soepeler en is borstelen en kammen veel makkelijker.

  • Een extra behandeling van je haar met een goed haarmasker zal er voor zorgen dat binnen de kortste tijd je haar weer zal gaan stralen. Er zijn maskers die je één keer per week kan gebruiken, maar Andrélon heeft een speciaal Care & Repair 1 minuut masker, dat je haar versterkt, zonder het te verzwaren.

  • Ten slotte: wees aardig voor je haar. Probeer het op een goede manier te behandelen, stel het dus niet bloot aan te veel hitte, UV straling, verf producten en zwem- of zeewater. Mocht je haar hier toch veel mee te maken krijgen, probeer het dan goed te beschermen met een bijpassend product. Verder is een regelmatig bezoek aan de kapper aan te bevelen, zodat je haar gezond en fit blijft. 

De beste producten voor droog haar: